Tips til jakt med hund


Det er nå eksamen skal avlegges, kommer hunden til å gjøre som den skal under jakten, eller vil du stå igjen å rope som en galning mens elgbikkja loser etter harepusen?

Og hva betyr egentlig løs, på drevet halsende hund?

6 tips

1. Lydighet

Dette er kanskje noe av det aller viktigste når det gjelder jakt med hund. En hund skal komme tilbake til deg når den får beskjed om det, og den skal sitte når den skal. Det er utrolig viktig å trene lydighet året rundt, gjør lydighetstreningen til noe gøy! For å holde kommandoer ved like, anbefaler vi å trene hverdagslydighet!

2. Fysisk form

Ikke start treningen i august når bikkja skal slippes i september. Treningen burde være god året rundt, men start i alle fall før sommeren. Det er mange luftearealer rundt om som man kan trene hunden løs utendørs. Sykle, bade og løp mye, så kommer dere i form til jakten begge to.

3. Vekk jaktinstinktet

Det skal være gøy å jobbe på jakt, gøy å lete etter fugl og gøy å snuse opp sporene etter elgen. Mange hundetrenere har oppfriskningskurs for jakthunder. Meld dere på, og ta ett kurs så er du sikkert på at lydigheten og lysten er som den skal.

4. Husk hvilepose og mat

Husk hvilepose og mat på jakten! Den firbeinte jaktkameraten din trenger også hvile imellom drevene. En dag på jakt krever utrolig mye av en jakthund, både fysisk og psykisk. Søker ikke hunden like langt ut lenger, holder den seg mye rundt deg? Da er det på tide med en pause! Legg hunden i en hvilepose så den holder seg varm og tørr og gi den rikelig med drikke og mat.

Selv firbeinte helter trenger påfyll for å yte!

5. Vit om reglene

Sett deg godt inn i reglene for jakt med hund! Løs, på drevet halsende hund vil i korte trekk si: Hunden springer løs, bjeffer og driver viltet fremfor seg. En slik hund kan brukes på jakt av hjort, rådyr, gaupe, rødrev og hare. Det er dog ikke tillatt å jakte rådyr og hjort hvis boghøyden overstiger 41cm.

6. Kos dere

Kos dere på jakt sammen! Jakt med hund er mye mer enn bare å finne vilt, det er samspill mellom dere og en lykkelig hund vil strekke seg langt for sin eier.